Uitzending
Koffietijd - Aflevering 107

Aflevering 107

Koffietijd

25-1-2022

| 368 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Bert Kuizenga over het programma 1 Euro Per Gesprek. -Hetty Crèvecoeur over het belang van natuurlijke ingrediënten in eten. -Socioloog Beate Völker over de Week van de Verbinding. -Petra van Benten van Hulphond Nederland over dierondersteunde therapie.

In deze uitzending van Koffietijd onder andere:

Biologisch? Nee, ga voor natuurlijk ingrediënten
Groente en fruit zijn hot! Afgelopen jaar aten we drie procent meer verse producten dan het jaar ervoor. We zorgen goed voor onszelf en gaan vaker met pure en natuurlijke producten aan de slag, maar hoe weten we precies wát we eten? En wie kan ons beter informeren hierover dan onze eigen Hetty?! Daarom is ze vandaag ook weer bij ons.

London gaat voor extra groenten: bulgur met crispy bloemkool
Vandaag gaat London niet voor een gekookte bloemkool, maar hij maakt het klaar in een verrukkelijke marinade in de oven! Dit doet hij met extra veel groenten; kruidige bulgur en heerlijke crispy bloemkool.

De Week van de Verbinding
Gisteren ging de Week van de Verbinding van start! In deze week brengen we mensen samen die elkaar - om wat voor reden dan ook - lange tijd niet gezien hebben en hun verbinding willen herstellen. Met Danerolles brengen we vandaag Roxy en haar juf van vroeger weer bij elkaar. Ze kletsen bij, onder het genot van een heerlijk chocoladebroodje.

Wat betekent vriendschap voor ons?
Gisteren trapten we af met de Week van de Verbinding. Daarom stellen we onszelf de vragen: Wat betekent vriendschap voor ons? Waarom verliezen we elkaar soms uit het oog, maar verlangen we ook naar verzoening? We bespreken het met socioloog Beate Völker.

Therapiehond Bono geeft mentale steun
Voor veel mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking, is een hulphond een onmisbaar maatje. Want een hond helpt je niet alleen als het fysiek niet meer lukt. Hulphond Nederland biedt namelijk ook dierondersteunde therapie, waarbij mensen met een depressie erg worden geholpen. Vandaag schuift Petra van Benten van Hulphond Nederland aan bij Koffietijd.

Bert en zijn vrouw ontbijten altijd heerlijk in bed
Bert en zijn vrouw hebben een ochtendritueel om jaloers om te worden. Ze hebben namelijk afgesproken dat zij om de dag ontbijt voor elkaar maken. En dat lekker in bed opeten! Samen lezen ze twee kranten en dat doen ze al zolang de kinderen het huis uit zijn.

Quinty wordt dolgelukkig van vogelgeluiden
Quinty smacht elke ochtend naar vogelgeluiden, want dat is de fijnst manier om wakker te worden. En vandaag was het zo ver. Tijdens haar fietsrit naar de studio werd ze overspoeld door getjielp.

In deze uitzending van Koffietijd was Bert Kuizenga te gast. Caspar Bürgi was in deze uitzending van Koffietijd deskundige. De presentatie was in handen van Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Deze uitzending van het programma Koffietijd met de titel Aflevering 107 werd uitgezonden op dinsdag 25 januari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie