Uitzending
Knevel & Van den Brink - 9-9-2011

9-9-2011

Knevel & Van den Brink

2391 x bekeken | 0 reacties
7
Maarten van Rossem
De aanslagen op 9/11 in de Verenigde Staten grepen tien jaar geleden diep in, en veroorzaakten een schok door de hele wereld. Historicus Maarten van Rossem viel destijds op door zijn sterk relativerende commentaar. Hoe denkt hij er nu over? Hoe groot zijn de gevolgen geweest van de terroristische aanval van al-Qaida?

Annemarie Gualthérie van Weezel
Piet de Jong, Dries van Agt, Ruud Lubbers, Wim Kok en Jan Peter Balkenende onthullen in het boek 'De smaak van de macht' hoe zij het premierschap hebben beleefd. Annemarie Gualthérie van Weezel, parlementair redacteur bij de NOS en getrouwd met prins Carlos de Bourbon de Parme, stelde het boek samen op basis van gesprekken met de oud-premiers. Vanavond vertelt zij hoe het boek tot stand is gekomen, welke van de vijf mannen premier werd tegen wil en dank en of het premierschap nog wel een menselijke baan is in deze tijd.

Hans van Breukelen
Oud-doelman Hans van Breukelen presenteert maandag een nieuw boek met de titel 'Winnen; van talent naar topspeler'. Daarmee hoopt hij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van toptalent. Waarom heeft hij dit boek geschreven en welke rol speelde zijn overleden vrouw Karen in zijn carrière?

Yvon Jaspers
Voor het nieuwe KRO-programma 'Liefs Uit...' volgt Yvon Jaspers vijf Nederlanders die alles op alles zetten om hun buitenlandse geliefde te laten aarden in Nederland. Inburgeren in Nederland blijkt allesbehalve makkelijk en de prille relaties worden hevig op de proef gesteld. Zijn wij eigenlijk wel zo gastvrij als we zelf denken?

Deze uitzending van het programma Knevel & Van den Brink is uitgezonden op vrijdag 9 september door de EO. Te gast waren Maarten van Rossem, Hans van Breukelen en Yvon Jaspers. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie