Uitzending
Keuringsdienst van Waarde - Kies bewust

Kies bewust

Keuringsdienst van Waarde

4-9-2008

| 4968 x bekeken | 2 reacties
6
Een koe en een kalf en een heel paard half.
De droom is het van Holle Bolle Gijs. Hij kon schrokken, grote brokken. Maar dat was niet goed voor hem. De tijden zijn veranderd. Gijs kan tegenwoordig zijn gulzige gang gaan. Want met hartelijke medewerking van de regering maken voedsel-, snack- en snoepfabrikanten nu heerlijkheden waar je met een gerust hart van eten kan. Zoveel je maar wilt. Zelfs elke dag taart. Als het maar taart is waar een ondergaand zonnetje met de woorden 'Ik Kies Bewust' op staat.

Er is 'Ik Kies Bewust' patat met mayonaise. Er is 'Ik Kies Bewuste' frisdrank en worst. Er zijn tientallen kant-en-klare slaatjes met saus waar je onbeperkt van mag smullen, want ze zijn zo 'Ik Kies Bewust' als Bolle Gijs zich maar kan dromen.

De Keuringsdienst van Waarde viert het begin van een nieuw seizoen consumentenpret op televisie met een parade van verschrikkelijk gezond gemaksvoedsel. Je ziet de verslaggevers er tijdens de uitzending al jong en dun van worden. Zo geweldig kiezen ze bewust.

Een nieuwtje ook. Taart gemaakt van water, suiker en vet. Goedgekeurd door de Nederlandse regering, omdat je er dun van wordt. Dat wil zeggen, als je er elke dag één eet, anders helpt het niet.

Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel Kies bewust is uitgezonden op donderdag 4 september door de RVU.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie