Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all you can eat restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all you can eat restaurants kun je exotisch vlees eten. Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all-you-can-eat-restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all-you-can-eat-restaurants kun je exotisch vlees eten, denk hierbij aan krokodil en zebra. Maar waar komt dat vlees vandaan? Is er een all you can eat hoeveelheid krokodillenvlees op de wereld? * Daan gaat op onderzoek uit in Safaripark Beekse Bergen. Wat doen zij met de dieren die overlijden? Komen die op ons bordje terecht? En hoe zit het met de hoeveelheid zebra's en krokodillen op onze planeet? Zijn dat geen beschermde diersoorten? * Teun gaat naar een groothandel in exotisch vlees. Zij importeren het vlees van allerlei exotische dieren. Waar komt dat vlees vandaan; is er inderdaad een oneindige voorraad? * Ersin vertrekt naar
Zimbabwe op zoek naar een krokodillenfarm. Daar komt hij aan bij een boerderij waar 40.000 krokodillen worden gehouden. Die krokodillen worden niet gehouden voor het vlees maar voor hun huid, waar leer van gemaakt wordt. Het vlees is niets meer dan een bijproduct.
De presentatie was in handen van
Ersin Kiris,
Marijn Frank,
Daan Nieber,
Sofie van den Enk en
Teun van de Keuken. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de titel All you can eat krokodil werd uitgezonden op donderdag 26 oktober door de KRO en de
NTR.