Uitzending
Kassa - 7-9-2019

7-9-2019

Kassa

753 x bekeken | 0 reacties
5
Explosieve stijging QR-fraude. Het is steeds makkelijker om je bankzaken via je smartphone te beheren. Superhandig, maar dit maakt het ook makkelijker voor oplichters om daar misbruik van te maken. In de afgelopen maanden zagen tientallen ING-klanten hun geld verdwijnen nadat zij slachtoffer werden van QR-fraude, waarbij een oplichter ongemerkt toegang krijgt tot je bankrekening. Maar wat als de bank vervolgens alle verantwoordelijkheid afwijst en je met een lege rekening achterblijft?

Compensatie voor gedupeerde klanten overlijdensrisicoverzekering. Kassa besteedde meerdere keren aandacht aan een belangrijke Kifid-uitspraak van vorige zomer waarbij een klant werd gecompenseerd, omdat zijn adviseur hem niet had geÔnformeerd over de mogelijkheid om zijn overlijdensrisicopolis over te sluiten tegen een lagere premie. In navolging van deze uitspraak besloten veel Kassa-kijkers om ook naar het Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening (Kifid) te stappen. Er is goed nieuws voor wie op een compensatie hoopt, want het klachteninstituut besloot deze week dat weer een fikse compensatie uit te keren aan een gedupeerde klant.

Zwemmen in buitenwater: hoe is het gesteld met de waterkwaliteit? In de zomer is buiten zwemmen natuurlijk ideaal voor verkoeling, vooral met de vele hittegolven van de afgelopen periode. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen zwemmen in niet-officieel zwemwater, zoals grachten, sloten en vaarten. Maar is dat wel goed voor je? Kassa zoekt het voor je uit.

Renze helpt Larrisa in de Belbus. In de eerste Belbus van dit seizoen, die nu wordt rondgereden door Renze Klamer, spreken we Larrisa over haar problemen bij BH-support. Voor veel mensen is een bikini uitzoeken voorpret voor de zomer, maar bij Larrisa zat dit onlangs wel anders. Kassa schiet te hulp.

De presentatie was in handen van Brecht van Hulten. Deze uitzending van het programma Kassa werd uitgezonden op zaterdag 7 september door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie