Uitzending
Jinek - 4-8-2015

4-8-2015

Jinek

1816 x bekeken | 0 reacties
6
Roelof Hemmen
Al een week lang is de dood van de Zimbabwaanse leeuw Cecil (gedood door een Amerikaanse tandarts) voor veel mensen het gesprek van de dag. Maandag plaatste RTL-nieuws anchor Roelof Hemmen een column waarin hij bekende ook te jagen. Zijn motivatie om hiermee naar buiten te komen en zijn mening over de verschillende vormen van jagen licht hij vanavond toe.

Marloes Merza
Marloes Merza is de bekendste Nederlander in Thailand. Als één van de beste thaiboksers ter wereld speelt ze grote partijen voor de Thaise koninklijke familie en kan ze daar niet meer rustig over straat. Over twee dagen vertrekt ze weer naar Azië om deel te nemen aan het WK Muay Thai.

Burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn
Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen aan den Rijn vielen gistermiddag twee bouwkranen en een brugdeel om. Daardoor raakten zeker vier huizen en twee winkels zwaar beschadigd. Wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn is vanavond bij ons te gast.

Gameverslaving
Tot wel 18 uur per dag gamen, vergeten te eten, drinken en slapen en het contact met familie en vrienden verwaarlozen. Een gameverslaving kan ingrijpende gevolgen hebben. Steeds meer jongeren met een gameverslaving komen terecht in verslavingsklinieken, meldt het Trimbos-instituut. In Jinek vanavond aandacht voor deze almaar toenemende verslaving.

Vloggen voor Burgers' Zoo
2,7 miljoen mensen zagen het filmpje op het youtubekanaal van Burgers’ Zoo: een chimpansee die met een lange stok een drone naar beneden haalt. En vervolgens nog even wat selfies maakt met de eraan gemonteerde camera.

Deze internethit bracht de dierentuin op het idee om op zoek te gaan naar de nieuwe Freek Vonk voor youtube. Jeanne van den Brink en Jeroen Noordzee zijn de nieuwe vloggers van Burgers’ Zoo. Morgen staat het eerste filmpje online.

In deze uitzending van Jinek was Roelof Hemmen te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 4 augustus door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie