Uitzending
Jinek - 4-4-2019

4-4-2019

Jinek

2210 x bekeken | 0 reacties
6
Roelof Hemmen ging undercover op zoek naar misstanden in de Filipijnen
BNR Nieuwsradio-presentator Roelof Hemmen ging undercover voor de hulporganisatie Terre des Hommes. Hij reisde naar de Filipijnen en deed zich voor als sekstoerist. Vanavond vertelt hij over de wijdverbreide seksuele uitbuiting van jonge kinderen die daar plaatsvindt.

John Bercow, ook wel Mr. Speaker, over de Brexit én zijn bijzondere baan
Na maanden van overleg stemde het Britse Lagerhuis gisteren tegen een no-deal Brexit. Met wie nu beter het laatste nieuws te duiden, dan met de man die het Lagerhuis dagelijks in het gareel moet houden: Mr. Speaker! John Bercow is sinds 2009 Speaker van het Britse Lagerhuis, maar is vanaf de Brexit-onderhandelingen zelf ook dagelijks in het nieuws vanwege zijn welbespraaktheid, humoristische stijl en vaak ook cynische toon. Mr. Speaker is vanavond gast bij Jinek. Met hem bespreken we de laatste ontwikkelingen van de Brexit, hoe hij omgaat met kritiek op zijn werkwijze en hoe hij ondanks de extreme druk zijn werk met plezier blijft doen.

Barrie Stevens is alle drama rond de Brexit zat en is daarom nu officieel Nederlander
Barrie Stevens is alle drama rond de Brexit helemaal zat: daarom is hij na bijna 60 jaar nu officieel Nederlander. Vanavond schuift hij aan bij Jinek.

GroenLinks-leider Jesse Klaver over de CO2-vrijstelling voor het grote bedrijfsleven
GroenLinks-leider Jesse Klaver was dolblij nadat Mark Rutte vorige maand aankondigde een CO2-heffing voor grote bedrijven te gaan invoeren. Maar vandaag berichtten NRC en Volkskrant over het bestaan van een geheime notitie waaruit blijkt dat het kabinet niet werkt aan een échte CO2-belasting, maar juist aan een enorme CO2-vrijstelling voor het grote bedrijfsleven.

In deze uitzending van Jinek waren Barrie Stevens, Jesse Klaver en Roelof Hemmen te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 4 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie