Uitzending
Jinek - 1-4-2019

1-4-2019

Jinek

1638 x bekeken | 0 reacties
5
Gregory Sedoc en Ronald de Boer over stress en sporten op het hoogste niveau. Topsport is presteren op het allerhoogste niveau. Maar hoe presteer je goed wanneer je onder hoge druk staat en er de nodige stress bij komt kijken? Voormalig Olympisch topsporter Gregory Sedoc onderzoekt in zijn nieuwe programma SportLab Sedoc hoe de huidige generatie topsporters de innovaties in sport gebruikt om de beste van de wereld te worden. Iedereen weet nog waar hij was toen Ronald de Boer tijdens het WK in de halve finale van het WK in 1998 zijn penalty miste. Hoe hoog was de spanning bij hem toen hij op de middenstip stond? Gregory Sedoc en Ronald de Boer schuiven aan over stress en topsport.

zcan Akyol over dagelijkse bedreigingen en het nieuwe meldpunt 'PersVeilig'. Het OM, de politie en de Nederlandse Vereniging van Journalisten hebben een meldpunt voor journalisten geopend om bedreigingen te melden: PersVeilig. Schrijver en columnist zcan Akyol wordt dagelijks bedreigd. Afgelopen vrijdag werd n van zijn bedreigers na vier dagen vrijgelaten. Hij vertelt over de bedreigingen n hij pleit voor verruiming van politiebevoegdheden.

Priester Pierre Valkering mag na coming-out in de kerk zijn vak niet meer beoefenen. Priester Pierre Valkering vierde afgelopen zondag zijn 25-jarige jubileum als priester op bijzondere wijze. Hij koos het moment om aan zijn gemeente te vertellen dat hij homo is en ook weleens gaysauna's en darkrooms bezoekt. Het Bisdom van Haarlem wil dat de priester nu per direct zijn taken neerlegt. Pierre Valkering schuift aan.

In deze uitzending van Jinek waren Gregory Sedoc en Ronald de Boer te gast. De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op maandag 1 april door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie