Uitzending
Jinek - 16-7-2019

16-7-2019

Jinek

1507 x bekeken | 0 reacties
5
Met Fons de Poel en Sander de Kramer blikken we vooruit op de Vierdaagse
Presentatoren Fons de Poel en Sander de Kramer doen vanaf morgen dagelijks verslag van het grootste wandelevenement van de wereld: de Nijmeegse Vierdaagse, dat jaarlijks tienduizenden wandelaars en honderdduizenden toeschouwers op de been brengt. In Het Gevoel van de Vierdaagse zoomt het programma in op de wandelaars. Het is lang geleden dat wandelen een suffig imago had, want het lijkt hipper dan ooit: jong én oud is vertegenwoordigd. Fons en Sander vertellen over 'de vrolijkste en vriendelijkste marathon van de wereld'.

Alweer 50 jaar geleden: André Kuipers vertelt straks over de eerste maanlanding
Het is deze week precies vijftig jaar geleden dat de Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen een stap op de maan zetten. De landing van de Apollo 11 werd in de nacht van 20 op 21 juli 1969 door ruim 500 miljoen mensen bekeken. Volgens astronaut André Kuipers is het zelfs het hoogtepunt van de mensheid. Deze week staat dan voor hem ook in het teken van de maanlanding met een speciale televisie-uitzending en twee concerten. We bespreken de historische gebeurtenis met André Kuipers.

Annemiek van Vleuten won gisteren voor het tweede jaar op rij de Giro Rosa
Annemiek van Vleuten won gisteren voor het tweede jaar op rij de Giro Rosa, de vrouwenversie van de Ronde van Italië. Van Vleuten reed zo snel, dat haar concurrenten haar zelfs een aliën noemden, omdat haar prestaties bovenmenselijk zouden zijn. Vanavond landt ze op Schiphol en komt ze gelijk door naar onze studio om haar prestatie te vieren.

Minister Dekker trekt drie miljoen euro uit om smokkel in gevangenissen terug te dringen
Gevangenen die blowen in de cel zonder dat iemand ingrijpt, of vanuit de gevangenis hun criminele zaakjes voortzetten met binnengesmokkelde telefoons. Het lijkt aan de orde van de dag in Nederlandse gevangenissen. Volgens sommigen zijn de gevangenismuren in Nederland zo lek als een mandje. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker trekt nu drie miljoen euro uit om de lekke gevangenissen te dichten.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op dinsdag 16 juli door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie