Uitzending
Jinek - 11-7-2019

11-7-2019

Jinek

1105 x bekeken | 0 reacties
5
Erik Dijkstra over Zuid-Amerika met haar beroemde en beruchte leider. Erik Dijkstra vertelt over de reizen naar zijn geliefde Zuid-Amerika. Het continent is de bakermat van charismatische, populistische leiders. Een geschiedenis met leiders als Fidel Castro, Hugo Chávez en drugsbaron Pablo Escobar. Leiders die in eerste instantie werden geliefd door het volk. Maar wat gebeurt er daarna, wanneer ze aan het hoofd van de samenleving staan en de macht niet meer uit handen geven? Erik gaat het gesprek aan met de 'gewone' mens in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. Hij neemt ons mee in bijzondere gesprekken; een pittige discussie met de broer van Pablo Escobar en een ontmoeting met de verpleegster van Evita Perón.

Sierd de Vos is dé nieuwe stem van FIFA. Sierd de Vos is vanaf september in elke Nederlandse woonkamer te horen. De legendarische sportcommentator is namelijk de nieuwe stem in het voetbalspel FIFA, waarvan de afgelopen jaren 260 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het inspreken kostte 94 dagen, waarvoor Sierd 700 uur heeft doorgebracht in de studio. Sierd heeft de laatste maanden in het geheim 16 miljoen woorden moeten inspreken.

Prins Constantijn en Eva de Mol over het belang van vrouwen in de startup-scene. Geen vrouwen in de top, geen geld. Een grote groep investeerders gaat hun vermogen anders uitgeven. Ze hebben een quotum afgesproken om een doorbraak binnen de startup-wereld te bewerkstelligen. Onderzoeker en investeerder Eva de Mol en startup-ambassadeur Prins Constantijn stonden aan de wieg van dit vooruitstrevende initiatief en zijn vanavond te gast.

De presentatie was in handen van Eva Jinek. Deze uitzending van het programma Jinek werd uitgezonden op donderdag 11 juli door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie