Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Aftreden of aanblijven?

Aftreden of aanblijven?

In de schaduw van het nieuws

24-1-2009

| 1301 x bekeken | 0 reacties
7
Koningshuis is weer populairder dan ooit en haar oudste zoon heeft inmiddels een gezin. Je zou zeggen: de tijd om het stokje door te geven is zo langzamerhand gekomen. Maar wanneer acht Beatrix de tijd rijp om plaats te maken voor kroonprins Willem Alexander en Maxima?

KRO’s In de Schaduw van het Nieuws praat met Oranjekenners over de vraag: Aanblijven of Aftreden?

Te gast bij deze aflevering van In de Schaduw van het Nieuws:

Jeroen Snel
Presentator Jeroen Snel is sinds 2004 het gezicht van het EO-programma Blauw Bloed. Hij volgt de Koninklijke familie op de voet. Zo reisde hij afgelopen week met Willem-Alexander en Maxima mee bij hun staatsbezoek naar Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dorine Hermans
Historica Dorine Hermans deed uitgebreid onderzoek naar het koningshuis. Ze schreef diverse boeken waaronder “Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren” over de koningen Willem I, II en III, en de biografie “Pieter van Vollenhoven, burger aan het hof”.

Peter Brusse
Journalist en schrijver Peter Brusse maakte in 2002 de documentaireserie Wij Oranje, waarvoor hij jarenlang onderzoek deed naar het koninklijk huis. Als koningshuiskenner geeft hij regelmatig commentaar bij radio en televisie.

In deze aflevering ook een interview met scenarioschrijver Ger Beukenkamp. Hij schreef diverse scenario’s over de Koninklijke familie voor theater en televisie en vertelt waarom hij zich door het koningshuis laat inspireren.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Aftreden of aanblijven? is uitgezonden op zaterdag 24 januari door de KRO. Te gast waren Dorine Hermans, Jeroen Snel, Peter Brusse en Ger Beukenkamp. De presentatie was in handen van Wilfred Kemp en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee