Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Verzorgen of verdwijnen? Als je partner ziek is…

Verzorgen of verdwijnen? Als je partner ziek is…

In de schaduw van het nieuws

6-2-2010

| 2521 x bekeken | 0 reacties
8
Nederland stond in de rij om de schrijver Kluun te veroordelen om het verlaten van zijn doodzieke vrouw. De keiharde cijfers tonen aan dat 1 op de 4 relaties stukgaat als er een partner ernstig ziek wordt. Daarmee is ernstig ziek worden een van de belangrijkste oorzaken voor scheidingen. De afkeuring en de hoon is er in zulke gevallen vooral voor diegene die de zieke partner verlaat. Je laat iemand toch niet alleen in doodsstrijd achter? Is die hoon terecht of is de relatie verbreken ook heel erg begrijpelijk?

Arie Boomsma spreekt in deze aflevering onder andere met Ingrid; haar vriend ging er met de buurvrouw vandoor toen Ingrid in een rolstoel terecht kwam. Ook te gast is een man die zijn vrouw heeft verlaten voor een ander toen zijn vrouw kanker kreeg. Christa’s man is op vrij jonge leeftijd dement geworden. Christa bezoekt haar man trouw in het verpleeghuis, maar heeft wel een andere man gevonden met wie ze een relatie is begonnen. Wil van Kessel’s vrouw overleed aan kanker, maar Wil bleef haar tot het bittere eind trouw. Hij kan zich weinig voorstellen van het verbreken van een relatie in zo’n ziekteproces.

De Schaduwgast in deze uitzending is KRO-presentatrice Anita Witzier. Witzier is zelf chronisch ziek: “Als het slecht met mijn ziekte gaat, dan kan ik een heel erg naar mens zijn. Ik zou het kunnen begrijpen als mijn vriend mij uiteindelijk daarom verlaat.”

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Verzorgen of verdwijnen? Als je partner ziek is… is uitgezonden op zaterdag 6 februari door de KRO. Te gast was Anita Witzier. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie