Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Meedoen of hopeloos achterblijven?

Meedoen of hopeloos achterblijven?

In de schaduw van het nieuws

4-12-2010

| 1110 x bekeken | 0 reacties
6
In de derde uitzending van KRO's In de Schaduw van het Nieuws staan we stil bij de razendsnel groeiende invloed van Twitter, Facebook en Hyves. We lijken niet meer zonder te kunnen: Miljoenen Nederlanders zitten dagelijks op Hyves of Facebook en het aantal twitteraars is de afgelopen drie maanden explosief gegroeid. Kort gezegd: Eén op de drie Nederlanders is dagelijks in de weer met die 'sociale media', zoals ze heten.

Wat doet al dat internetgebruik met de mens? Doen 'ouderwetse' menselijke contacten er nog wel toe? En: Kun je je nog permitteren níet mee te doen op de digitale snelweg? Want alles lijkt tegenwoordig via deze online sociale netwerken te lopen: Een nieuwe liefde via Twitter, een baan vinden via LinkedIn, je relatie verbreken via Facebook en gedoe op je werk vanwege foto’s op je Hyves-pagina.

Arie Boomsma in gesprek met gebruikers van Twitter, LinkedIn, Facebook en Hyves over de zin en onzin van deze nieuwe media. Ook te gast: ex-verslaafden en mensen die niets met al dit soort netwerken hebben.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Meedoen of hopeloos achterblijven? is uitgezonden op zaterdag 4 december door de KRO. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie