Uitzending
In de schaduw van het nieuws - 'Animal Cops': doorgeschoten dierenliefde?

'Animal Cops': doorgeschoten dierenliefde?

In de schaduw van het nieuws

22-1-2011

| 1831 x bekeken | 0 reacties
6
Eind januari gaan in Capelle aan de IJssel de eerste 'Animal Cops' aan de slag, een diep gekoesterde wens van de PVV. 'Cavia-politie' volgens de Amsterdamse korpschef Welten. Binnen een paar weken maakt minister Opstelten van Justitie bekend wanneer, waar en hoe de landelijke dierenpolitie aantreedt.

Zijn die 'Animal Cops' een symptoom van de doorgeslagen dierenliefde in Nederland? Verdienen zedendelicten niet meer aandacht dan gevallen van dierenmishandeling? En is een chemokuur voor een kat met kanker niet te veel van het goede? Schieten we door in de liefde voor het dier of zegt aandacht voor het welzijn van dieren iets over het niveau van beschaving van een land?

In KRO's In de Schaduw van het Nieuws o.a. dierenpolitie-voorvechter en PVV-kamerlid Dion Graus, scepticus Midas Dekkers en kunstenares Tinkebell. Zij vroeg - op een omstreden manier - aandacht voor de positie van kuikentjes en hamsters - en werd daarvoor aangeklaagd.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel 'Animal Cops': doorgeschoten dierenliefde? is uitgezonden op zaterdag 22 januari door de KRO. Te gast waren Dion Graus en Midas Dekkers. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie