Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Strijd tegen de kilo's

Strijd tegen de kilo's

In de schaduw van het nieuws

5-2-2011

| 2449 x bekeken | 0 reacties
6
Honderdduizenden Nederlanders begonnen op 1 januari weer dapper met afvallen. Inmiddels heeft het gros van hen de strijd tegen de overtollige kilo’s al weer opgegeven. Al decennia is de boodschap helder: minder eten en meer bewegen. Toch wordt Nederland almaar dikker. Dieetgoeroes beloven nog steeds blijvend gewichtsverlies en elke keer vinden ze massaal aanhang. Deel 2 van ‘Gezond slank’ met dr. Frank dat vorige week verscheen, was meteen een bestseller.

Waarom lukt het toch maar niet om slank te zijn. Is acceptatie van je maatje 48 niet beter dan eindeloos jojo’en in gewicht? En is te veel eten niet eerder een psychisch probleem dat door een psycholoog in plaats van een dieetgoeroe moet worden behandeld?

Te gast o.a. internist Dr. Frank, Volkskrantjournaliste Marie Louise Schipper, die al jaren dieet na dieet beproeft, Eric Dikeb, de man achter de carnavalskraker ‘Pizzahut’ en bedenker van het ‘Fastfood-dieet’ en de 30-jarige Tamara uit Alkmaar. Ze is te dik, maar toch stopte ze deze week voorgoed met dieten. Ze besloot al haar dieet-boeken ritueel te verbranden.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Strijd tegen de kilo's is uitgezonden op zaterdag 5 februari door de KRO. Te gast was Eric Dikeb. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie