Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Blowen: relaxed of gevaarlijk?

Blowen: relaxed of gevaarlijk?

In de schaduw van het nieuws

8-1-2011

| 1520 x bekeken | 0 reacties
6
KRO´s In de Schaduw van het Nieuws gaat deze week over de strijd tegen de joint. Sinds deze week geldt in delen van Rotterdam een blowverbod. Wie met een joint op straat wordt betrapt, riskeert een HALT-straf of een fikse boete. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil jongeren die blowen op school aan de schandpaal nagelen.

Overheden buitelen over elkaar heen in een straffe aanpak van de joint. Vooral onder lager opgeleide jongeren heeft het blowen volgens de GGD-Rotterdam onrustbarende vormen aangenomen. Maar hoe zorgwekkend is het blowgedrag van de Nederlandse jongeren? Wat zijn de gevolgen? Maken ouders zich ook zorgen over hun wietgebruikende pubers? En hoe zinvol zijn alle daadkrachtige maatregelen tegen dat dagelijkse jointje?

Te gast zijn onder andere leerlingen van het Rotterdamse Zadkine-college waar sinds deze week het blowverbod geldt, Yoram Stein, ex-blower en nu leerkracht op het Montessori-lyceum in Amsterdam en ouders.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Blowen: relaxed of gevaarlijk? is uitgezonden op zaterdag 8 januari door de KRO. Te gast was Yoram Stein. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie