Uitzending
In de schaduw van het nieuws - 'Wat is kwaliteit van leven?'

'Wat is kwaliteit van leven?'

In de schaduw van het nieuws

29-1-2011

| 1986 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week een discussie over de vragen: wie bepaalt wat kwaliteit van leven is en wanneer is een leven nog leefbaar? Te gast in deze uitzending zijn ouders met zwaar gehandicapte kinderen en zieke volwassenen.

Nederland worstelt met de vraag: wat is leefbaar leven? Moet in 'levenseindeklinieken' euthanasie mogelijk worden voor ouderen die geen kwaliteit van leven meer zien? En hoe snel moeten ouders besluiten of hun aanstaande baby een leefbaar leven tegemoet gaat?

Oudejaarsnacht overleed de 26-jarige Sam Galesloot, een jongen die leed aan een progressieve spierziekte. Zijn leven werd voor televisie geportretteerd door Ria Bremer. Volgens artsen zou Samís leven niet leefbaar zijn. Zelf oordeelde hij daar anders over. Zo werd hij een icoon van de discussie over kwaliteit van leven.

In KRO's In de Schaduw van het Nieuws onder andere het verhaal van de 17-jarige zwaar gehandicapte Kirsten. Volgens haar moeder is haar bestaan niet draaglijk meer. En de dertiger Bor Verkroost, die al sinds zijn geboorte lijdt aan de ernstige huidziekte EB. Een door blaren en huidkanker geteisterde huid en bijna altijd pijn. Hoe ziet hij zijn leven en toekomst?

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel 'Wat is kwaliteit van leven?' is uitgezonden op zaterdag 29 januari door de KRO. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie