Uitzending
In de schaduw van het nieuws - Geven of opgeven?

Geven of opgeven?

In de schaduw van het nieuws

18-12-2010

| 1107 x bekeken | 0 reacties
6
In KRO’s In de Schaduw van het Nieuws een zaal vol daklozen. Als het koud is en rond de kerstdagen, is er veel aandacht voor de ongeveer 20.000 daklozen in Nederland. Daarna verdwijnen ze weer in de holen en krochten van onze samenleving.

De gewone Nederlander worstelt dagelijks met de vraag: geef ik wat aan die Roemeense accordeonist voor de supermarkt, aan die straatkrantverkoper of aan de verslaafde vrouw die om twee euro voor een bakkie koffie vraagt. Waarom werken ze niet gewoon voor zichzelf, vraagt menigeen zich af?

Als het aan de achtereenvolgende kabinetten ligt, is er over een paar jaar nog maar een kleine groep mensen dakloos. Maar hoe halen we deze mensen van de straat, waar kunnen zij terecht? Is het daklozenprobleem opgelost als je iedereen een huis geeft, of ligt het niet zo simpel? De protesten van buurtbewoners tegen opvangcentra zijn daarbij de laatste jaren steeds feller geworden.

Deze uitzending van het programma In de schaduw van het nieuws met de titel Geven of opgeven? is uitgezonden op zaterdag 18 december door de KRO. De presentatie was in handen van Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie