Uitzending
IKONHUIS: De Nieuwe Wereld - 1-2-2015

1-2-2015

IKONHUIS: De Nieuwe Wereld

2161 x bekeken | 0 reacties
7
Nieuwe visie op economie
Ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib waarschuwt voor een groeiende ongelijkheid in de wereld. Als het zo doorgaat, zal in 2016 het gezamenlijke vermogen van de rijkste 1% groter zijn dan het vermogen van de overige 99% van de wereldbevolking. Tijd dus voor een nieuwe visie op economie. Aan tafel zitten historicus en schrijver Rutger Bregman en Jan Saal, een van de initiatiefnemers van de Triodos Bank.

Het gelukkige lichaam
Het is de Maand van de Spiritualiteit. Dit keer is het thema: 'Het gelukkige lichaam'. In IKONHUIS horen we het verhaal van Viktor Staudt. Victor was depressief en sprong in 1999 in Amsterdam voor de trein. Hij verloor zijn benen maar bleef leven. Nu woont hij in ItaliŽ waar hij een nieuw leven is begonnen.

Muziek
Farris (Rewien Gayadin, 1979) brengt het nummer Back on my feet. Farris treedt op 29 maart ook op bij het muziekevenement Hart op de Tong in Haarlem.

De presentatie was in handen van Mirjam Sterk en Annemiek Schrijver. Deze uitzending van het programma IKONHUIS werd uitgezonden op zondag 1 februari door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie