Uitzending
IKONHUIS: De Nieuwe Wereld - 17. Auschwitz 70 jaar bevrijd en Zingeving in de Zorg

17. Auschwitz 70 jaar bevrijd en Zingeving in de Zorg

IKONHUIS: De Nieuwe Wereld

18-1-2015

| 2908 x bekeken | 0 reacties
5
Auschwitz 70 jaar bevrijd
Op 27 januari is het 70 jaar geleden dat Auschwitz werd bevrijd. Hoe houden we de herinnering aan de holocaust levend? Documentairemaker Oeke Hoogendijk vertelt over de documentaire Thuiswitz, over haar moeder die nog dagelijks probeert de oorlog te verwerken. Dirk Mulder, directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, geeft een toelichting op De 102.000 Namen Lezen dat in januari wordt georganiseerd. Daarnaast vertelt hij over een speciaal herdenkingsprogramma in het kader van 70 jaar bevrijding van kamp Westerbork dat op 12 april 2015 plaatsvindt.

Zingeving in de Zorg
In de geestelijke gezondheidszorg is het stellen van een diagnose en het beter maken van zieke hersenen het uitgangspunt. Maar hoe zit het met zingeving, drijfveren en het persoonlijke levensverhaal? Die komen er maar bekaaid van af. Tijd voor verandering, vindt zingevingstherapeut Susanne Kruys. Op 22 januari organiseert zij het symposium Naar een nieuwe dimensie in de (Zelf)zorg in de Dom in Utrecht. Psychiater bij het Centrum Integrale Psychiatrie Rogier Hoenders is spreker op dit symposium en organiseert daarnaast zelf ook nog een congres over deze thematiek dat op 6 maart in Groningen wordt georganiseerd.

Muziek
Singer-songwriter Rogier Pelgrim, bekend van het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland, brengt het nummer 'Listen'.

In deze uitzending van IKONHUIS waren Dirk Mulder en Oeke Hoogendijk te gast. De presentatie was in handen van Mirjam Sterk en Annemiek Schrijver. Deze uitzending van het programma IKONHUIS met de titel 17. Auschwitz 70 jaar bevrijd en Zingeving in de Zorg werd uitgezonden op zondag 18 januari door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie