Uitzending
IKONHUIS: De Nieuwe Wereld - Aflevering 15. Religieus jaaroverzicht 2014

Aflevering 15. Religieus jaaroverzicht 2014

IKONHUIS: De Nieuwe Wereld

28-12-2014

| 1841 x bekeken | 0 reacties
7
Het jaar 2014 was een in vele opzichten bewogen jaar.

Voor een religieus jaaroverzicht schuiven in IKONHUIS drie gasten aan die hun licht laten schijnen over voor hen belangrijke kwesties.

Frank Bosman, cultuurtheoloog, beschouwt de Bisschoppensynode in Rome als een in het oog springende gebeurtenis. Wat heeft deze conferentie opgeleverd en wat mogen de rooms-katholieke gelovigen in de toekomst verwachten van hun Paus en bisschoppen?

Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, maakt zich zorgen over de toenemende intolerantie naar mensen die niet gelovig zijn. Hij vraagt aandacht voor het ‘Freedom of Thought Report 2014’, een rapport van een internationale humanistische organisatie over discriminatie van ongelovigen.

Voor journalist en programmamaker Hassnae Bouazza is de opkomst van IS in Syrië en Irak misschien wel de opmerkelijkste religieuze gebeurtenis in het afgelopen jaar. Wat is de impact van de vestiging van het kalifaat op Nederland?

De Voetwassing
In dit ritueel van nabijheid brengt Annemiek Schrijver voor de laatste keer een ode aan de medemenselijkheid. Zij wast de voeten van Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing.

Hessels Herberg
In de week naar Kerst heeft de kijker in Hessels Herberg kunnen genieten van prachtige muziek van muzikanten die gevlucht zijn uit hun thuisland.

In IKONHUIS krijgen we een toegift van Veronica Castro Ravelo. Zij is de dochter van een Zuid-Amerikaanse revolutionair. Toen generaal Pinochet in een bloedige staatsgreep een einde maakte aan de Chileense socialistische droom, kwam Veronica met haar familie in Nederland terecht.

In deze uitzending van IKONHUIS waren Boris van der Ham en Hassnae Bouazza te gast. De presentatie was in handen van Mirjam Sterk en Annemiek Schrijver. Deze uitzending van het programma IKONHUIS met de titel Aflevering 15. Religieus jaaroverzicht 2014 werd uitgezonden op zondag 28 december door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie