Uitzending
Het Uur van de Wolf - Joaquin Sabina

Joaquin Sabina

Het Uur van de Wolf

20-2-2009

| 1956 x bekeken | 0 reacties
6
Dichter-zanger Joaquin Sabina (1947) is een icoon voor generaties Spanjaarden en Zuid-Amerikanen. Zijn rauwe, intense en poëtische oeuvre is verwant aan dat van Tom Waits en Jacques Brel. Vele vrienden hebben de sleutel van zijn huis, waar aan drank, cocaïne en vrouwen nooit gebrek is. Tot Sabina na een hersenbloeding plotseling zijn sloten èn zijn vrienden vervangt.

Als een ware romanticus leeft Joaquin Sabina vol overgave voor het woord, de muziek en de liefde. Hij rookt, drinkt en is een fervent liefhebber van cocaïne. Zijn huis wordt continu bevolkt door vrienden, vriendinnen en mensen die hij ooit zijn sleutel gaf. Zijn huis in Madrid lijkt het centrum van de wereld. Tot Sabina in 2001 wordt overvallen door een hersenbloeding. Een volgens eigen zeggen ‘zwarte depressie’ van drie jaar volgt. Hij vervangt de sloten van zijn huis en trekt zich terug in een zelfgekozen isolement, op zoek naar stilte en bespiegeling.

In de documentaire Joaquin Sabina – 19 dagen en 500 nachten vertelt Sabina over zijn inspiratie, zijn leven en over de grote ommekeer die plaatsvond na ‘het ongeluk’. De achtergebleven vrienden bezingen intussen in het decor van zijn vroegere appartement hun verloren vriendschap, hun onbezonnen jeugd en het genie van Joaquin Sabina.

Deze uitzending van het programma Het Uur van de Wolf met de titel Joaquin Sabina werd uitgezonden op vrijdag 20 februari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee