Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Het Uur van de Wolf - Hoe overleef ik Ozzy Osbourne?

Hoe overleef ik Ozzy Osbourne?

Het Uur van de Wolf

18-8-2013

| 1164 x bekeken | 0 reacties
6
Hij is er zelf verbaasd over: rockicoon Ozzy Osbourne heeft zijn zestigste verjaardag heelhuids gehaald. Wegens buitensporige drugsgebruik en onhandelbare gedrag werd de prettig gestoorde leadzanger van Black Sabbath in 1979 ontslagen. Maar nadat hij in een dronken bui zijn vrouw en manager Sharon bijna had gewurgd, was zelfs voor Ozzy de grens bereikt. Op dat moment begint de documentaire Hoe overleef ik Ozzy Osbourne?.

Twee jaar lang trokken de makers met de ontnuchterde ‘Prince of Darkness’ op en gingen met hem terug naar het kleine Engelse dorpje waar hij vlak na de oorlog in armoede opgroeide. Via muzikale en persoonlijke hoogte- en dieptepunten werpt deze ontluisterende, humoristische en verassende documentaire de titelvraag op. De documentaire toont Ozzy achter de schermen tijdens zijn tournee terwijl hij fit probeert te blijven en zijn stemoefeningen doet. En we treffen hem thuis op de bank, waar hij zeer openhartig en vol zelfkritiek terugblikt op zijn turbulente leven: “Ik heb last van terminale perfectie.” De documentaire vormt daarmee een meer genuanceerd vervolg op de MTV real life serie The Osbournes, in 2002 en 2005 bekroond met twee Emmies, die de meestal dronken Ozzy, zijn gezin en zijn huisdieren wereldberoemd maakte bij een hele nieuwe generatie.

Zijn naasten en Black Sabbath collega’s Tony Iommi en Terry ‘Geezer’ Butler komen aan het woord, evenals bewonderaars, want Ozzy is nog steeds een held voor latere rocksterren als Tommy Lee, de leden van Metallica en Henry Rollins. Meer nog dan de vraag hoe zij hem overleefden, rijst langzamerhand vooral de vraag: hoe overleefde Ozzy Osbourne zichzelf?

Deze uitzending van het programma Het Uur van de Wolf met de titel Hoe overleef ik Ozzy Osbourne? is uitgezonden op zondag 18 augustus door de NTR. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie