Uitzending
Het mooiste meisje van de klas - Lucienne

Lucienne

Het mooiste meisje van de klas

21-12-2009

| 6754 x bekeken | 1 reacties
7
Haar benen eindigden, waar mijn nek begon, zegt één van haar oud-klasgenootjes. Lucienne lijkt alles te hebben waar anderen alleen van dromen, jongens vinden haar niet alleen de mooiste van de klas maar van de hele school, alle meisjes zijn verliefd op haar vriendje en thuis hebben ze het financieel goed. Op haar zestiende, krijgt ze opdrachten als fotomodel en het duurt niet lang voordat ook een filmcarrière binnen handbereik is.

Wat niemand weet is dat Lucienne al die kansen met twee handen aangrijpt om zo snel mogelijk uit huis te kunnen. Hoewel haar moeder probeert een warm thuis te scheppen, kan niemand op tegen de autoritaire vader van Lucienne, voor wie de kinderen op de laatste plaats komen. "Ik heb nooit kinderen gewild", zal hij later ook aan haar bekennen. En net als hij spijt lijkt hebben van die uitspraak en het contact met Lucienne probeert te herstellen overlijdt hij. De basis van een liefdevolle jeugd zal ze nooit meer krijgen.

Maar aan de buitenkant lijkt alles voor de wind te gaan. Heel Apeldoorn zit aan de buis gekluisterd als zij in serie erotische verhalen op televisie verschijnt. Krantenkoppen voorspellen haar een internationale filmcarrière. Vriendinnen benijden haar, maar het enige dat Lucienne eigenlijk wil is geborgenheid en die vindt ze bij Edu. Ze weigert het aanbod om Sylvia Kristel op te volgen in de Emmanuelle films en kiest voor huisje, boompje beestje.

Maar als je op je vierentwintigste de hele wereld hebt gezien is het moeilijk om weer aan het gewone leven te wennen…. Na tien jaar loopt haar relatie stuk en besluit Lucienne alleen verder te gaan, dat is ze tenslotte ook gewend. Ze wordt getroffen door ziekte en niet lang daarna raakt ze depressief.
Inmiddels werkt ze naast haar fulltime baan ook als vrijwilligster in de zorg voor zwaar psychiatrisch patiënten en wil graag Kerst met haar nieuwe vriend vieren. Jaap Jongbloed vraagt haar of ze nu eindelijk het geluk heeft gevonden en of haar uiterlijk daartoe heeft bijgedragen in deze laatste aflevering van 'het Mooiste Meisje van de Klas'.

Deze uitzending van het programma Het mooiste meisje van de klas met de titel Lucienne is uitgezonden op maandag 21 december door de TROS. De presentatie was in handen van Jaap Jongbloed.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie