Uitzending
Het Hoogste Woord - Aart Staartjes

Aart Staartjes

Het Hoogste Woord

7-9-2008

| 956 x bekeken | 0 reacties
6
Acteur, regisseur, presentator en schrijver Aart Staartjes is vooral bekend geworden door de vele kinderprogramma's, waaraan hij sinds de jaren '70 heeft meegewerkt (waaronder J.J. de Bom, voorheen de Kindervriend; de film van Ome Willem; De Stratemakeropzeeshow) en hij is nog steeds verbonden als Meneer Aart aan Sesamstraat. Zijn recente hoofdrol in de dramaserie Waltz (2006) noemt hij zijn mooiste rol ooit. Aart Staartjes spreekt met Klaas Drupsteen over zijn band met kinderen ('ik ben geen kindervriend'), over het kind in hemzelf dat maar niet weg wil gaan, over toneelspelen ('pas dan ben ik echt mezelf') en over de keuze tussen goed en kwaad. Eén van de Bijbelteksten in het portret van Staartjes is: Toen ik nog een kind was, sprak ik als een kind, dacht ik als een kind, redeneerde ik als een kind. Nu ik volwassen ben heb ik al het kinderlijke achter me gelaten. (1 korinthiërs 13, vers 11).

Presentatie: Klaas Drupsteen.

Deze uitzending van het programma Het Hoogste Woord met de titel Aart Staartjes is uitgezonden op zondag 7 september door de NCRV. Te gast was Aart Staartjes. De presentatie was in handen van Klaas Drupsteen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee