Uitzending
Helpdesk live - 'God okay, de kerk nee!'

'God okay, de kerk nee!'

Helpdesk live

9-11-2008

| 740 x bekeken | 0 reacties
5
Als het in de media over de kerk gaat worden we er vaak niet vrolijk van. In de lange geschiedenis van de kerk zijn er veel misstanden geweest. Dit vinden we terug in populaire literatuur zoals "De Da Vinci Code", maar kennen we ook uit de individuele verhalen van veel mensen. Als mensen dan nog net genoeg overhouden om in God te blijven geloven dan is het vaak 'God okay, maar de kerk nee!'. Dit beeld leeft vaak ook onder mensen die geen ervaringen hebben met de kerk.

Maar er zijn ook andere geluiden. Van mensen die in de kerk een levensveranderende ervaring hebben, die hulp krijgen in moeilijke tijden of steun in hun geloof beleven tijdens levensbedreigende ziekte.

Hoe moeten we nu tegen de kerk aankijken? Stelt de kerk altijd teleur? Heeft God de kerk wel zo bedoeld? Kun je wel geloven in je eentje? Waar en hoe kan je weer een positieve ervaring krijgen met God en de kerk?

Menno Helmus praat met Maaike Schalk, pastoraal werker, en dominee Gert Hutten over dit onderwerp en laat bellers met hun ervaringen aan het woord.

Kijk zondagavond naar HelpDesk Live op Nederland 2. Bel ons tijdens de uitzending met je verhaal of met je vraag. Je kunt nu al mailen en onze gratis voicemail inspreken op 035 - 647 49 69. Elke vraag is welkom.

Deze uitzending van het programma Helpdesk live met de titel 'God okay, de kerk nee!' is uitgezonden op zondag 9 november door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!