Uitzending
Helpdesk live - Hoe maak ik het weer goed?

Hoe maak ik het weer goed?

Helpdesk live

7-12-2008

| 913 x bekeken | 0 reacties
5
Vind jij het ook zo moeilijk om een conflict met anderen weer goed te maken? Wanneer je zelf de aanstichter bent is het misschien nog te doen, maar als de ander is begonnen... hoe maak ik het dan weer goed? En wat als de ander van geen goedmaken wil weten, hoe ga je er dan mee om? De ruzie laten bestaan levert je immers alleen maar stress op, maar het goedmaken lukt je ook niet...
En welke rol speelt vergeving hierbij? Moet ik wel vergeven? Doe ik het voor de ander of doe ik het voor mezelf? Kan ik wel vergeven zonder de ander? Is vergeven ook vergeten? En waar blijft dan de rechtvaardigheid? Loop ik dan niet te makkelijk over mijn eigen gekwetste gevoelens heen? Hoe ga ik hier gezond mee om?
Ruzie met je partner of ruzie met je kinderen, ruzie met je baas of ruzie in je familie. Het kan je veel stress opleveren en slapeloze nachten. Hoe kan je stappen nemen om eruit te komen? Hoe kom ik verder als slachtoffer en hoe kom ik verder als dader? Moet ik het van God altijd goedmaken? Waar liggen de mogelijkheden en waar zijn de grenzen?
Menno Helmus praat met Maaike Schalk (pastoraal werker) en Luuk Deventer (dominee) over 'Hoe maak ik het weer goed?'. Bel of sms jouw vraag tijdens de uitzending of mail 'm nu al naar helpdesklive@eo.nl
Gratis een vraag inspreken kan nu ook op 035 - 647 49 69.

Deze uitzending van het programma Helpdesk live met de titel Hoe maak ik het weer goed? is uitgezonden op zondag 7 december door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie