Uitzending
Helpdesk live - 'Ik kan geen nee zeggen!'

'Ik kan geen nee zeggen!'

Helpdesk live

23-11-2008

| 843 x bekeken | 0 reacties
5
Vaak merk je het veel te laat. Dan is het weer zover: je hebt teveel op je bord liggen! Je moet alle zeilen bijzetten om alles te kunnen doen! Had je nu maar nee gezegd. Je hebt je weer voor andermans karretje laten spannen!
Nee zeggen is voor veel mensen niet zo vanzelfsprekend. Je maakt er immers geen vrienden mee of misschien heb je vanuit je opvoeding wel geleerd om altijd beleefd te zijn. Het is vaak ook moeilijk om toe te geven dat je iets eigenlijk niet kunt of niet wilt. En zeker als mensen om je heen het ook nog eens van jou verwachten.
Waarom laat ik zo over me heen lopen? Waarom kan ik zo moeilijk mijn grenzen aangeven? Waarom zou ik wat vaker nee moeten zeggen? Hoe kan ik het leren? En wat als mensen mij dan niet aardig vinden en ik krijg conflicten? Kan dit wel als de Bijbel mij oproept om te dienen en lief te hebben? Kan ik wel liefhebben als ik niet mijn grenzen aan kan geven?
Menno Helmus praat met Corinne Ravenhorst, coach, en Victor van Heusden, retraite-begeleider, over 'Ik kan geen nee zeggen!'. Bel of sms jouw vraag tijdens de uitzending. Je kunt ook nu al mailen of een vraag inspreken op de gratis voicemail van HelpDesk Live: 035 - 647 49 69.

Deze uitzending van het programma Helpdesk live met de titel 'Ik kan geen nee zeggen!' is uitgezonden op zondag 23 november door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie