Uitzending
Helpdesk live - 'Mijn leven is een leugen'

'Mijn leven is een leugen'

Helpdesk live

12-10-2008

| 737 x bekeken | 0 reacties
5
In één op de vier gesprekken maken wij ons schuldig aan een leugentje, zeggen onderzoekers. En wie kent het niet: een leugentje om bestwil. Soms liegen we om anderen niet te kwetsen of om conflicten te vermijden. Soms liegen we om ons beter voor te doen dan we zijn.

Maar wat als het uit de hand loopt en je leugens tot grote problemen leiden? Wat als we te maken krijgen met verslaving of als mensen een dubbelleven leiden? Zowel daders als slachtoffers worden zo uiteindelijk beschadigd door deze leugens. De leugens komen uit en het vertrouwen is gebroken, relaties gaan kapot en het (zelf)respect is ver te zoeken.

Hoe kunnen we leren om te leven zonder leugens? Hoe gaan we ermee om wanneer mensen om ons heen liegen? Waar ligt onze verantwoordelijkheid en hoe kunnen we een nieuwe start maken zonder leugens? Wat is de waarde van biechten en wat kan God hierin voor ons betekenen?

Deze uitzending van het programma Helpdesk live met de titel 'Mijn leven is een leugen' is uitgezonden op zondag 12 oktober door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!