Uitzending
Helder - Prinsessen

Prinsessen

Helder

25-3-2010

| 1527 x bekeken | 0 reacties
6
Mooie jurken, feestjes en een kroontje. Elk meisje droomt ervan prinses te zijn! Als je wordt geboren als prinses heb je het natuurlijk gemakkelijk. Maar anders zul je net als prinses Maxima of Laurentien een prins aan de haak moeten slaan. Prins Jaime is nog beschikbaar! Als de buit eenmaal binnen is begint je leven vol glitter en glamour…

Maar je krijgt er natuurlijk wel een strenge schoonmoeder bij. En als prinses kun je nooit meer uit de ban springen of onbezorgd op vakantie. Hoe ga je met om met het protocol? En kan je als prinses jezelf blijven? Vandaag in Helder: Welke eigenschappen heeft een goede prinses?

Te gast in de studio koningshuisdeskundige Marlène de Wouters. Wat zijn de verschillen tussen Belgische en Nederlandse prinsessen? En we praten met royalty verslaggever Marc van der Linden. Hoe zwaar is het nu eigenlijk om prinses te zijn? Tenslotte onthult taalwetenschapper Marc van Oostendorp of het taalgebruik van de prinsessen is aangeleerd.

3 x Helder
* Onze prinsessen zijn populair ook in het buitenland.
* Het protocol aan het hof is strikt.
* Het imago van een prinses is belangrijk.

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Prinsessen is uitgezonden op donderdag 25 maart door Teleac. Te gast was Marc van der Linden. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie