Uitzending
Helder - Dik in orde!

Dik in orde!

Helder

30-3-2010

| 2092 x bekeken | 1 reacties
6
Niet iedere vrouw is slank en heeft maatje 36. Maar hoe erg is dat? Mogen we niet gewoon ook trots zijn op ons maatje meer? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat mannen én vrouwen tegenwoordig een vrouw met rondingen prefereren boven een graatmagere den. Te gast in helder Emmie Wolting. Vanaf haar jeugd heeft zij al een maatje meer. Inmiddels is ze trots op haar lijf en prijkt ze met prachtige foto’s in de Panorama.

In de 16e eeuw schilderde Rubens al zijn Rubensvrouwen, in de jaren ’50 was Marilyn Monroe een voluptueuze pin-up en vanaf de jaren ’60 moesten modellen weer graatmager zijn. Het schoonheidsideaal is dus veranderlijk. Hoe kan dat? Rebecca Breuer Docent Visual Culture heeft jarenlang het schoonheidsideaal van vrouwen bestudeerd en vertelt hierover.

En in Helder een kleine modeshow! Want natuurlijk kun je er ook hartstikke leuk uit zien met een maatje meer. Marlon Sebel, bedenker van de Miss Plus Size Fashion Verkiezing geeft bij de drie missen die hun kleding showen tips en tricks voor de vollere vrouw. En de dames van Big, Black en Beautiful schitteren dagelijks in vol ornaat op het podium.

3 x Helder
* Er is niets mis met een maatje meer
* Het schoonheidsideaal is veranderlijk
* Als je happy bent met je lijf straal je dat ook uit

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Dik in orde! is uitgezonden op dinsdag 30 maart door Teleac. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie