Uitzending
Helder - Het digitale tijdperk

Het digitale tijdperk

Helder

29-3-2010

| 1418 x bekeken | 0 reacties
6
De laatste decennia is de wereld in rap tempo digitaal geworden. Inmiddels staat er bijna bij iedereen een computer thuis. Bovendien is 90% van de huishoudens aangesloten op internet.

Steeds meer dagelijkse dingen regelen we online: geldzaken, de boodschappen, het zoeken van een baan en het onderhouden van contacten. Toch is 1,6 miljoen Nederlanders digibeet. Zij verdwalen op het wereldwijde web met meer dan 1 triljoen websites. Of ze weten niet hoe ze een e-mail moeten versturen.

Vandaag in Helder: wat heeft het digitale tijdperk ons gebracht en hoe vind je online de weg? In de studio praten we met Tineke Kranenborg, zij schreef haar eigen computercursus. Bijzonder: ze is namelijk 81!

En we praten met Henk Westbroek van Het Goede Doel. Zijn laatste cd was alleen gratis te krijgen; via internet.

Tenslotte legt mediasocioloog Jan van Dijk uit wat de invloed is van internet op ons leven. Welke vaardigheden heb je nodig om mee te kunnen komen in dit digitale tijdperk?

3 x Helder
* Iedereen kan omgaan met een computer.
* Meekomen is belangrijk. Voor iedereen!
* Doe voorzichtig met gevoelige informatie!

Deze uitzending van het programma Helder met de titel Het digitale tijdperk is uitgezonden op maandag 29 maart door Teleac. Te gast waren Henk Westbroek en Jan van Dijk. De presentatie was in handen van Renate Wennemars en Pernille La Lau.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie