Uitzending
Hart van Nederland - 13-5-2024

13-5-2024

Hart van Nederland

342 x bekeken | 0 reacties
6
'Prediabetes is een sluipmoordenaar' en Bianca weet er alles van
"Als we nu niets doen, komt er straks een diabetesgolf op ons af", waarschuwde de directeur van het Diabetes Fonds maandagochtend. Voor diabetespatiŽnt Bianca Daems (54) komt die waarschuwing te laat, maar de aandacht voor de 'sluipmoordenaar' niet. "Het is echt gevaarlijk als je niet weet dat je diabetes hebt", zegt ze tegen Hart van Nederland.

Vertrouwen in EU afgenomen maar nog altijd hoger dan Tweede Kamer
Nederlanders hebben meer vertrouwen in de Europese Unie (EU) dan in de Tweede Kamer, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek. Zo had bijna de helft van de Nederlanders vanaf 15 jaar vorig jaar vertrouwen in de EU, tegenover 29 procent van hen die dat in de Tweede Kamer hadden. Politici in het algemeen kunnen op het vertrouwen van ongeveer een kwart van hen rekenen.

In Mr Frank Visser ligt Annemie (74) wakker van de bakkerij-buren: 'Elke nacht hartkloppingen'
De 74-jarige Annemie voelt zich "bezeikt" in de aflevering van Mr Frank Visser Doet Uitspraak maandagavond. De Limburgse woont naast een bakkerij, en wordt elke nacht met hartkloppingen wakker door de geluidsoverlast. Ook zitten er natte plekken in haar huis sinds een verbouwing. "Ik vind dit niet menselijk. Zo ga je niet met mensen om", zegt de vrouw boos in de aflevering.

De presentatie was in handen van Wolter Klok, Maarten Steendam, Marlayne Sahupala, Sandra Schuurhof, Annemarie Bruning, Mirella van Markus, Evelien de Bruijn, Nikki Herr, Nadya Sewradj, Marijke Ketel, Celine Huijsmans en Anneloes Mullink. Deze uitzending van het programma Hart van Nederland werd uitgezonden op maandag 13 mei door SBS6.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie