Uitzending
Hart van Nederland - 16-5-2024

16-5-2024

Hart van Nederland

397 x bekeken | 0 reacties
6
Bekijk direct de belangrijkste fragmenten:
Waarschuwing om dichte mist in deel van het land
In het noordoosten van het land is vrijdagochtend plaatselijk sprake van dichte mist. Voor de provincies Friesland, Groningen en Drenthe geldt daarom code geel, meldt het KNMI.

AI ingezet voor onderzoek naar incidenten met zwaar vuurwerk
Met behulp van AI gaat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het onderzoek naar incidenten met zwaar vuurwerk makkelijker maken. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) hebben ze vuurwerkherkenner.nl ontwikkelt. De tool kan aan de hand van foto's vuurwerksnippers herkennen en zo zien welk (professioneel) vuurwerk er is ontploft.

Plasterk biedt Omtzigt excuses aan in open brief: 'Sorry Pieter!'
In een open brief in De Telegraaf biedt voormalig informateur en beoogd premier Ronald Plasterk NSC-leider Pieter Omtzigt excuses aan over hun eerdere aanvaring in de formatie.

De presentatie was in handen van Wolter Klok, Maarten Steendam, Marlayne Sahupala, Sandra Schuurhof, Annemarie Bruning, Mirella van Markus, Evelien de Bruijn, Nikki Herr, Nadya Sewradj, Marijke Ketel, Celine Huijsmans en Anneloes Mullink. Deze uitzending van het programma Hart van Nederland werd uitgezonden op donderdag 16 mei door SBS6.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie