Uitzending
Hallo Nederland - 18-1-2018

18-1-2018

Hallo Nederland

953 x bekeken | 0 reacties
5
Een storm heeft het hele land platgelegd. Treinen reden niet, vluchten werden geannuleerd, bomen die op wegen zijn gewaaid. Er werd dan ook niet voor niets code rood afgegeven. We zijn in Heemskerk bij een kweker om te kijken hoe ze daar omgaan met de storm.

Verder: we gaan terug naar 1963. Het vroor toenstevig, maar meer nog was het de ijzige wind die de Elfstedentocht van dat jaar tot een hel maakte. Dit jaar is het 55 jaar geleden dat deze tocht der tochten werd gereden. Reden voor het Schaatsmuseum in Hindelopen om alle Elfstedentochtrijders van weleer bijeen te brengen. Daaronder natuurlijk ook de winnaar van 1963: Reinier Paping.

En het is ganzentijd in Nederland! Ganzen overwinteren namelijk in Nederland, omdat het hier minder koud is dan in Siberië, de plek waar ze vandaan komen én omdat er voldoende eten is. Dat is nu geen probleem, maar de ganzen die hier ook in de zomer blijven kunnen wel voor problemen zorgen door hele akkers leeg te eten. Daar wil Staatsbosbeheer iets tegen doen en dat valt dan weer niet in goede aarde bij de Faunabescherming.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op donderdag 18 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!