Uitzending
Hallo Nederland - 24-1-2018

24-1-2018

Hallo Nederland

435 x bekeken | 0 reacties
6
Loving Vincent, de eerst geschilderde film ter wereld over het leven van Vincent van Gogh, is genomineerd voor een Oscar. Eén van de belangrijkste filmprijzen die je kunt winnen. En daar zijn ze in Apeldoorn ook best een beetje trots op. Daar staat namelijk de fabriek die de verf heeft geleverd voor deze film. Verf die het meest zou lijken op de verf die Vincent can Gogh zelf gebruikte. Om dat zo te krijgen, daar gaat heel wat aan vooraf. We laten zien wat er nodig is om de verf te maken.

Verder: door aan de keukentafel aan te schuiven wil Burgemeester Piet van Dijk van de gemeente Aa en Hunze zijn inwoners beter leren kennen. Hij eet daarom twee keer per week, lekker met ze mee. We schuiven ook aan.

En het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen Bronbeek in Arnhem bestaat dit jaar 155 jaar. De vijftig bewoners zijn afkomstig van alle krijgsmachtsdelen, sommigen zijn eind 60, anderen ver boven de 90. Maar ze hebben één ding gemeen, kameraadschap in vreugde en verdriet tijdens de missies.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Jeroen Latijnhouwers en Mascha de Rooij. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op woensdag 24 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie