Uitzending
Hallo Nederland - 11-10-2018

11-10-2018

Hallo Nederland

256 x bekeken | 0 reacties
6
Er komen steeds meer illegale woonwagenkampen. CDA en VVD slaan alarm en roepen minister Ollogren van Binnenlandse Zaken op om direct in te grijpen. We gaan langs bij een woonwagenkamp in Drachtstercompagnie. Waarom hebben de bewoners een stuk land bezet en hoe gaat de gemeente ermee om?

Verder: een beetje luguber is het wel persoonlijke voorwerpen, haren of zelfs botten van overleden mensen tentoonstellen in een museum. Maar achter al die relieken zit een uniek verhaal. En die verhalen kun je nu zien Ún horen in museum Catherijneconvent in Utrecht.

En bij een dierentuin denkt u waarschijnlijk al snel aan giraffes, zebra's, olifanten of leeuwen. Maar Gaia Zoo - in Kerkrade - heeft een nieuw deel waar nu eens niet al die grote, uitheemse soorten centraal staan. Hier zitten uitsluitend dieren die in Limburg in het wild leven. Gewone alledaagse dieren, dus. Maar ook unieke beestjes die met uitsterven worden bedreigd.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op donderdag 11 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie