Uitzending
Hallo Nederland - 11-12-2018

11-12-2018

Hallo Nederland

180 x bekeken | 0 reacties
6
Zeker dertien grote gemeenten willen aankomende jaarwisseling experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones. Voor zo'n zone levert de gemeente wel de markeringsborden, maar het handhaaft het verbod niet. Den Haag was de eerste gemeente waar bewoners een vrijwillig vuurwerkvrije zone konden aanvragen. Dorine van der Marel maakt daar graag gebruik van.

Verder: jaarlijks raken duizenden Nederlanders besmet met virussen of bacteriën die rechtstreeks afkomstig zijn van dieren. Het RIVM vraagt vandaag aandacht voor het tegengaan van die dier-op-mensbesmettingen. En dat is nodig want ruim de helft van de Nederlandse huishoudens heeft één of meerdere huisdieren.

En het was een drama, precies een jaar geleden, het IJsbeeldenfestival in Zwolle stond op het punt van beginnen, maar de boel stortte in door heftige sneeuwval. Desalniettemin staan ze er dit jaar weer. Vol frisse moed en wederom prachtige beelden.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op dinsdag 11 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie