Uitzending
Hallo Nederland - 10-12-2018

10-12-2018

Hallo Nederland

171 x bekeken | 0 reacties
6
In Nederland zijn er veel mensen met een pacemaker. Maar de pacemakers werken niet altijd naar behoren. Iets waar de 60-jarige Rondy helaas alles van weet en zich ernstige zorgen over maakt. Daarom wil zij een wilsbeschikking opstellen zodat er na haar dood onderzoek wordt gedaan. Een initiatief dat de vereniging HartpatiŽnten Nederland ondersteunt.

Verder: precies zeventig jaar werd door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen. Daarin staat dat iedereen vrij en gelijk in waardigheid en rechten wordt geboren. Op het Griekse eiland Moria is deze menselijke waardigheid ver te zoeken, het is een humanitair rampgebied. Met veel te veel mensen barst het vluchtelingenkamp daar uit zijn voegen, tenten zijn geÔmproviseerd, gezondheidszorg schiet tekort en dan moet de winter nog komen. Een schrijnende en onhoudbare situatie op Europees grondgebied.

En hij wordt ruim een halve meter lang en kan tot anderhalve kilo zwaar worden. Voor een vogel is dat behoorlijk veel. De typisch Nederlandse wulp is uitgeroepen tot vogel van het jaar 2019. En dat is maar goed ook, want de Wulp heeft het zwaar. Door illegale jacht en de aftakeling van broedgebieden zijn er nog maar een paar duizend broedparen in Nederland over.

De presentatie was in handen van Carrie ten Napel en Jeroen Latijnhouwers. Deze uitzending van het programma Hallo Nederland werd uitgezonden op maandag 10 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie