Uitzending
Goudzoekers - Muziek

Muziek

Goudzoekers

21-1-2009

| 1301 x bekeken | 0 reacties
6
Downloaden is ongekend populair. Sinds een jaar of tien kiezen miljoenen internetters ervoor om muziek via internet te downloaden zonder ervoor te betalen. Tot ongenoegen van de platenmaatschappijen, die hun omzetten hebben zien kelderen.

TNO presenteerde afgelopen weekend een rapport met de opmerkelijke conclusie dat de economische effecten van onbetaald downloaden op de Nederlandse welvaart positief zijn.

Wat zijn nu eigenlijk precies de gevolgen van tien jaar downloaden? De platenmaatschappijen hebben weliswaar hun omzet zien dalen en platenwinkels lijken uit het straatbeeld te verdwijnen. Maar hoe zit het eigenlijk met de muzikant? Verdient die nog wel een behoorlijk salaris sinds zijn muziek vooral gratis wordt verspreid?

Goudzoekers duikt in de wereld van de muziekindustrie, kijkt mee tussen de coulissen van popconcerten en tot diep in de portemonnee van de muzikant. Om nu eindelijk eens de vraag te beantwoorden of al die downloaders zich schuldig moeten voelen bij het gratis binnenhalen van muziek

Deze uitzending van het programma Goudzoekers met de titel Muziek is uitgezonden op woensdag 21 januari door de VPRO. De presentatie was in handen van Martijn Kieft, Chris Vijn en Hans de Geus.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee