Uitzending
Goudzoekers - Export

Export

Goudzoekers

11-3-2009

| 1284 x bekeken | 0 reacties
4
De wereldhandel is compleet ingestort en dat is ook in Nederland maar al te goed voelbaar. Ons land drjft op export: we rijden, varen en vliegen jaarlijks tonnen jaan producten de hele wereld over. Export maakt maar liefst 70 procent van het bruto nationaal product uit. Maar als banken en bedrijven en bedrijven onderling niet meer op elkaar durven te rekenen, verspreidt het wantrouwen zich als een inktvlek over de hele exportketen. En daar heeft de hele samenleving last van.

Goudzoekers duikt in de wereld van de haperende export en volgt de keten van begin tot eind. De Nederlandse fabrikant die van zijn buitenlandse klanten minder orders ontvangt, omdat deze geen krediet krijgen van hun bank of liever even zuinig aan doen. De vrachtwagenchauffeurs die minder te vervoeren hebben en in zwaar weer zitten. De havenmedewerkers die op straat staan omdat er minder schepen geladen en gelost hoeven te worden. Bijna niemand is zijn positie nog zeker. De oplossing is even simpel als onhaalbaar: het vertrouwen moet terug. En snel. Maar hoe?

Deze uitzending van het programma Goudzoekers met de titel Export is uitgezonden op woensdag 11 maart door de VPRO. De presentatie was in handen van Martijn Kieft, Chris Vijn en Hans de Geus.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee