Uitzending
Gort a la Carte - Olie & azijn

Olie & azijn

Gort a la Carte

26-3-2016

| 1631 x bekeken | 0 reacties
8
Ilja leert in een handomdraai de perfecte vinaigrette te maken. Maar eerst wil hij meer te weten komen over olijfolie en wijnazijn, de twee onmisbare ingrediënten van de dressing. Ilja ontmoet Raphaël, een wijnboer uit de regio Provence. Deze Fransman tovert zijn wijn om in smaakvolle azijn. Samen met olijvenboerin Régine volgt de presentator de levensweg van de olijf en proeft de goudgele olie van een duizend jaar oude boom. Met zijn nieuwe kennis over azijn en olie op zak, gaat Ilja door naar chef-kok Jules. Hij leert wat het geheim is achter een goede vinaigrette. Want hoe krijgt u die perfecte emulsie? Dit is een herhaling van 26 november 2014.

De presentatie was in handen van Ilja Gort. Deze uitzending van het programma Gort a la Carte met de titel Olie & azijn werd uitgezonden op zaterdag 26 maart door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie