Uitzending
Goedemorgen Nederland - 27-11-2008

27-11-2008

Goedemorgen Nederland

1078 x bekeken | 0 reacties
6
'Er is in het wilde weg geschoten'
Contact met Devi Boerema, correspondent in India, we horen van haar het laatste nieuws over de aanslagen in Mumbai: 'Er zijn nog steeds mensen gegijzeld. Iedereen is verslagen door de manier waarop de aanslagen gepleegd zijn. Er is in het wilde weg geschoten en het heeft de hele nacht geduurd. Alle plekken die aangevallen zijn, populair bij toeristen'.

D66: 'Houd rekening met volgende generatie'
D66 vindt dat het kabinet meer rekening moet houden met de volgende generaties. Gebeurt dat niet, dan zit de volgende generatie met de gebakken peren. In de vorm van een enorme schuld van 72.000 euro per persoon. Alexander Pechtold: 'Je moet het voor iedere generatie achterlaten zoals je het ook hebt aangetroffen. Nederland moet investeren in kennis en ook durven praten over langer doorwerken'.

Steeds meer amusement in opiniebladen
Het is opvallend dat opiniebladen steeds vaker voor amusement gaan, zegt journaliste Antoinette Scheulderman. Er wordt vaker gekozen voor onderwerpen over spiritualiteit en ook worden er artikelen over 'De Toppers' gepubliceerd. Toch zijn er nog genoeg serieuze onderwerpen. Vrij Nederland komt met een groot verhaal over de Marokkaanse probleemjeugd en Revu pakt uit met een artikel over medische missers. Elsevier heeft een nieuw lijstje, een top vijftig van de Nederlandse gemeenten die economisch het best presteren.

'Eerwraak moet bespreekbaar worden'
Eerwraak. Er rust nog steeds een groot taboe op dit onderwerp, hoewel er nog regelmatig slachtoffers vallen. De nieuwe minister van Wonen, Wijken en Integratie Van der Laan wil eerwraak, of met een duur woord ‘eergerelateerd geweld’, hoog op zijn agenda hebben staan.
In de studio is Emin Ateş, voorzitter van het Inspraak Orgaan Turken. Hij wil eerwraak bespreekbaar maken.

‘The Flying Gentleman’ naar Japan
Jaren geleden ging hij nog dagelijks als keurige bankjongen strak in pak naar het werk, maar nu gaat hij door het leven als ‘The Flying Gentleman’. K-1 vechter Remy Bonjasky is te gast in de studio, hij staat zaterdag 6 december in de kwartfinale van de K-1 World GP in Yokohama, Japan. Zijn opponent is de Fransman Jerome Le Banner, volgens Bonjansky een geduchte tegenstander.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 27 november door de KRO. Te gast waren Alexander Pechtold en Remy Bonjasky.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie