Uitzending
Goedemorgen Nederland - 20-11-2008

20-11-2008

Goedemorgen Nederland

1444 x bekeken | 0 reacties
6
Verdonk: ‘Weg met waterschapsverkiezingen’
Dit jaar doen voor het eerst politieke partijen mee aan de waterschapsverkiezingen. Trots op Nederland van Rita Verdonk niet, de politica pleit voor het afschaffen van de verkiezingen: ‘Het maakt niet uit wie de klus uitvoert, als we maar droge voeten houden. De waterschappen moeten we zeker niet afschaffen, maar de verkiezingen wel. Die kosten onnodig geld, 22 miljoen euro.’

Idols in Afghanistan
In Amsterdam start vandaag het IDFA, het Internationaal Documentaire Festival. Met filmdeskundige Saskia Legein bespreekt Mirella alvast een paar bijzondere films die worden vertoond het grootste documentaire festival ter wereld. Waaronder ‘Afghan Star’, een documentaire die laat zien welke impact het tv-programma Idols op de Afghaanse bevolking heeft. Verder bekijken we alvast fragmenten uit een Nederlandse film over de moord op Maja Bradaric en uit een documentaire over een kindsoldaat die zich ontpopt tot wereldkampioen boksen.

Minister Hillary Clinton?
Hillary Clinton en Barack Obama waren de grootste rivalen en hebben nogal met modder naar elkaar gegooid. Obama heeft Clinton niet benoemd tot vicepresident, maar wellicht stelt hij haar aan als minister van Buitenlandse Zaken. Wat zijn belang kan zijn om haar deze mooie post te geven, horen we Amerikadeskundige Ruth Oldenziel.

Boze Amerikaanse burgers steken kruizen in brand, bekladden auto’s met hakenkruisen en roepen kreten als ‘go back to Africa'. Correspondent Michiel Vos legt uit waarom het racisme in Amerika groeit na de overwinning van Obama.

Oorlogswinter verfilmd

Het bekende kinderboek 'Oorlogswinter' is verfilmd. Jan Terlouw schreef het boek in 1972 en regisseur Martin Koolhoven, onder andere bekend van de film 'het Schnitzelparadijs', heeft het aangedurfd de klassieker te verfilmen. In het verhaal vindt de veertienjarige Michiel in de bossen een neergestorte Britse piloot. Vanaf dat moment wordt hij meer en meer bij het verzet betrokken.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 20 november door de KRO. Te gast waren Hillary Clinton, Martin Koolhoven, Michiel Vos en Rita Verdonk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie