Uitzending
Goedemorgen Nederland - 28-11-2008

28-11-2008

Goedemorgen Nederland

1642 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlanders terug uit Mumbai
Anderhalve dag na de bloedige aanslagen in India, is het eerste vliegtuig uit Mumbai vannacht op Schiphol aangekomen. Een aantal Nederlanders stapten opgelucht het vliegtuig uit en werden opgewacht door familie en vrienden. Goedemorgen Nederland heeft de eerste reacties. Verder een update van Devi Boerema, correspondent in Mumbai en in de studio is Mario Rutten, Indiakenner en hoogleraar antropologie.

Axl Rose is terug
De fans hebben er vijftien jaar op moeten wachten, maar eindelijk is het zo ver; de nieuwe cd van jaren '90 rockband Guns N' Roses is uit. Muziekkenner Leon Verdonschot laat weten wat hij ervan vindt en daarnaast bespreekt hij de nieuwe albums van Tom Jones en The Killers.

VVD: Integratie van Roma is mislukt
Het van oorsprong nomadenvolk Roma weigert zich aan te passen aan de Nederlandse maatschappij, althans, dat vindt de VVD. Als het aan de liberalen ligt, krijgen deze mensen - na dertig jaar investeren - geen rode cent meer. In Nederland wonen ongeveer 40.000 Roma. Ze hebben hun woonwagens verruild voor vaste huizen, maar van integratie is nog geen sprake. Criminaliteit, schoolverzuim en hoge werkloosheid zijn aan de orde van de dag. In gesprek met Gjunler Abdula, van de Landelijke Stichting Roma Emancipatie en Halbe Zijlstra, Tweede Kamerlid voor de VVD.

Yes-R 'vecht mee' tegen kanker
Kanker is doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Rapper Yes-R vraagt met zijn nieuwe single 'Vecht mee' aandacht voor de campagne 'Fight Cancer'. De single is een duet met actrice Chantal Jansen, Yes-R heeft zich laten inspireren door het boek 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 28 november door de KRO. Te gast waren Leon Verdonschot, Halbe Zijlstra en Yesser Roshdi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie