Uitzending
Goedemorgen Nederland - 10-6-2010

10-6-2010

Goedemorgen Nederland

1322 x bekeken | 0 reacties
7
Verkiezingsuitslag
Na een intensieve campagneperiode waren we gisteren getuige van ’n uitzonderlijk spannende en emotionele uitslagenavond. Lange tijd gingen de PvdA en VVD gelijk op. De PVV werd DE grote winnaar en Balkenende nam, na een dramatische uitslag voor het CDA, afscheid van de politiek. Grote vraag is nu: wie kan er met wie een coalitie vormen? Aan tafel politiek analist Kees Boonman en oud-informateur en staatsrechtdeskundige Jan Vis.

Grote aandacht in het buitenland voor verkiezingen
Ook in het buitenland werden de Nederlandse verkiezingen met grote aandacht gevolgd. Correspondenten Hieke Jippes in Londen, Laurens Boven in Duitsland en Stefan de Vries in Parijs leggen uit wat de media daar bericht over de uitslag.

Econoom Van Wijnbergen optimistischer dan lijsttrekkers
Winst voor de PVV, zwaar verlies voor het CDA en een zeer nipte overwinning voor de VVD. Dat is het resultaat van een intensieve campagnestrijd. Het ging vooral over de economie en de sociale cohesie. En de kiezers kregen tijdens de debatten talloze doomscenario’s voorgeschoteld. Maar wat is nu daadwerkelijk de staat van Nederland? Aan tafel econoom Sweder van Wijnbergen en cultuurhistoricus Herman Pleij.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 10 juni door de KRO. Te gast waren Sweder van Wijnbergen, Herman Pleij, Kees Boonman en Jan Vis.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie