Uitzending
EenVandaag - 9-3-2020

9-3-2020

EenVandaag

186 x bekeken | 0 reacties
7
Russische oud-tv chef over hoe het Kremlin de berichtgeving stuurde
Verwarring zaaien zodat niemand meer weet wat te geloven, en als het even kan: zwijgen. Dimitri Skorobutov werkte voor het belangrijkste Russische journaal en kreeg vanuit het Kremlin aanwijzingen hoe hij moest berichten over MH17.

Hij is nog maar enkele maanden weg uit Rusland, en voor zijn veiligheid kunnen we niet vertellen waar we hem nu spreken. Dimitri Skorobutov geloofde ooit in Poetin en was trots toen hij als 21-jarige mocht beginnen bij Rossiya-1. Met dagelijks 100 miljoen kijkers is dit het grootste staatsmediabedrijf in Rusland. "Ik was jong en ik had het idee dat Poetin ons beschermde tegen vijanden van buitenaf."

Gecompliceerde kankergevallen te lang onbehandeld
"10 jaar lang ben ik van het kastje naar de muur gestuurd." Sinds 2008 heeft Mieke de Leeuw huiduitslag en vreselijke jeuk. Artsen vinden geen duidelijke oorzaak en houden het op een allergie. Die 'allergie' blijkt een zeldzame vorm van kanker te zijn.

Mensen met zeldzame kankersoorten zijn vaak slechter af dan patiŽnten met veelvoorkomende vormen van kanker. Hun overlevingskans is gemiddeld 15 procent lager, de diagnose duurt langer en ze voelen zich minder gesteund door artsen. Mieke (68) weet er alles van: "'Mevrouw, u moet zich er maar bij neerleggen, het is een allergie', zeiden de dokters tegen mij. Maar ik was ervan overtuigd dat er meer aan de hand was."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 9 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie