Uitzending
EenVandaag - 10-3-2020

10-3-2020

EenVandaag

182 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe zag Jezus er uit?
Een witte huid, lang, golvend haar en een aantrekkelijk gezicht: Jezus Christus is waarschijnlijk de meest afgebeelde man ter wereld. Maar waar is dit plaatje op gebaseerd? Uit onderzoek van Willie van Peer blijkt dat er 'niets van klopt'.

Willie van Peer groeide als katholiek op en verwonderde zich over de beeltenis van Jezus. "Als je al die plaatjes ziet, ga je je afvragen: hoe weten we dat? Er zijn geen foto's van hem, we hebben geen televisie-uitzending met Jezus in de hoofdrol." Daarom schreef hij het boek 'Hoe zag Jezus eruit?', waarin hij uitzoekt hoe de profeet van het christendom er echt heeft uitgezien.

Uitspraak hoger beroep chroom 6-slachtoffers tegen de Staat
De overheid is aansprakelijk voor de gezondheidsproblemen van vier oud-werkers van Defensie, die op de werkvloer in aanraking zijn gekomen met de kankerverwekkende stof chroom-6.

Na een kleine 6 jaar procederen heeft het gerechtshof in Den Bosch vandaag bepaald dat de staat aansprakelijk is. De vier medewerkers, die moesten werken op de zogenaamde POMS-afdeling van de NAVO, krijgen een schadevergoeding. De stof chroom-6 richtte bij de medewerkers onder andere longproblemen, huidproblemen en tanduitval aan.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 10 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie