Uitzending
EenVandaag - 11-3-2020

11-3-2020

EenVandaag

167 x bekeken | 0 reacties
6
Schadevergoeding toeslagenfraude onvoldoende
Morgen komt de Commissie Donner met een nieuw rapport over de toeslagenaffaire. Veel slachtoffers vinden het voorstel voor compensatie dat er nu ligt volstrekt onder de maat. "Dit doet geen recht aan de werkelijke schade en leed."

Het kabinet bood er excuses voor aan en het is zonder twijfel één van de dieptepunten van het kabinet Rutte III, maar het einde van de toeslagenaffaire lijkt voorlopig nog niet in zicht. Er ligt inmiddels een standaard compensatieregeling voor gedupeerden, alleen is die voor veel slachtoffers niet genoeg.

Richard de Mos wil burgemeester van Den Haag worden
Richard de Mos, oud-wethouder en leider van de partij Hart voor Den Haag, stelt zich kandidaat voor het burgemeesterschap van Den Haag. Dat hij verdacht wordt van corruptie houdt hem niet tegen: "Ik ben onschuldig tot het tegendeel is bewezen."

"Ik stel me kandidaat omdat ik de stad wil dienen en een statement wil maken voor de gekozen burgemeester", zegt De Mos over zijn sollicitatie. Hij is het er niet mee eens dat burgemeesters achter gesloten deuren worden gekozen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 11 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie