Uitzending
EenVandaag - 9-7-2022

9-7-2022

EenVandaag

208 x bekeken | 0 reacties
6
Boer Bertel denkt dat gevolgen van schrappen mestderogatie dramatisch zijn: 'Heb er slecht van geslapen'
Het hangt al even in de lucht, maar dreigt maandag echt te gebeuren: Nederland raakt de zogenoemde mestderogatie kwijt. Een nieuwe klap voor boeren, die daardoor veel minder mest mogen uitrijden over het land. Met alle financiŽle gevolgen van dien.

Alleen hoogrisicogroep in Amsterdam vaccineren tegen apenpokken is volgens SoaAids Nederland niet genoeg
In Zuid-Korea worden zorgmedewerkers gevaccineerd tegen apenpokken. In Nederland bestaat de hoogrisicogroep voorlopig uit alleen mannen en transgender personen.

Het kabinet heeft besloten de hoogrisicogroepen te laten vaccineren tegen het apenpokken virus. Maar die groep is nog niet helemaal in kaart, zegt SoaAids Nederland. "Heel goed dat ze beginnen, maar er is al veel verspreiding door heel het land."

"De GGD's hebben met corona we laten zien wat ze kunnen", vertelt Hanna Bos van SoaAids Nederland. Ze benadrukt dat een goed vaccinatieprogramma voor het apenpokkenvirus prima mogelijk is, als er maar prioriteit aan wordt gegeven. "De GGD kan veel zolang er bestuurlijk draagvlak is."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 9 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • EenVandaag - Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  Rik van de Westelaken verslaat 25ste editie Canal Parade

  6-8-2022

  De grachten van Amsterdam zijn vandaag het decor van de Canal Parade en presentator Rik van de Westelaken doet daar de hele dag verslag van op NPO 1. Samen met schrijver Splinter Chabot doet Rik vanaf een boot langs de…
  Lees verder
 • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

  Rutte vs. Wilders terugkijken

  14-3-2017

  VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten